top of page

ma 09 sep

|

Breda

Lezing | De schat van 100 jaar Gouden Rozenkruis

Sinds mensenheugenis verklaren mysterie- en geestesscholen de zin en doel van het bestaan. Zij zijn de instrumenten die de naar de waarheid zoekende mens helpen om zijn goddelijke oorsprong terug te vinden. Zij plaatsen de leer van bevrijding voor het bewustzijn van diegenen die daarvoor open staan.

Lezing   |   De schat van 100 jaar Gouden Rozenkruis
Lezing   |   De schat van 100 jaar Gouden Rozenkruis

Tijd en locatie

09 sep 2024, 20:00 – 22:00

Breda, Kloosterlaan 138A, 4811 EE Breda, Nederland

Over het evenement

Ken het licht en sluit er vriendschap mee. Sinds mensenheugenis verklaren mysterie- en geestesscholen de zin en het doel van het bestaan. Zij zijn de instrumenten die de naar de waarheid zoekende mens helpen om zijn goddelijke oorsprong terug te vinden. Dergelijke scholen treden periodiek op. Zij plaatsen de leer van bevrijding voor het bewustzijn van diegenen die daarvoor open staan. Zij voeren hen mee in een proces van innerlijke vrijmaking en geestelijke vernieuwing. 

Ook in deze woelige tijd zijn zulke geestesscholen actief. Rozenkruisers zijn van mening dat de mens op aarde is om te groeien, een geestelijke groei door te maken. Een geestelijke groei die ertoe leidt dat er bewustzijn ontstaat over het doel van het mens-zijn. Dat doel is het ontstaan van een levende, nieuwe ziel, die deel uit kan gaan maken van de oorspronkelijke sfeer, waar zij thuishoort. 

Deze wijsheid is in veel wereldgodsdiensten terug te vinden: de ziel (in de mens) komt van God en wil daarheen terug. Deze filosofie is onder meer gebaseerd op de leer van Christus, Hermes Trismegistos, Lao Tse en Boeddha.

Waarom zijn rozenkruisers vrijdenkers? Wat verstaan rozenkruisers onder het gaan van een spiritueel pad? Wat drijft ze tot het gaan van zo'n pad? Hoe gaan ze deze weg en wat wordt er bevrijd? Wat kunnen grote zielen doen die bevrijd zijn van het wiel van geboorte en dood? Wat is de rol van een mysterieschool? 

Tijdens en na de lezing zal samen met de toehoorders naar antwoorden op deze en andere levensvragen gezocht worden.

De toegang is gratis.

Zuiderlicht

Kloosterlaan 138a

4811 EE Breda

Georganiseerd vanuit centrum Bergen op Zoom.

Deel dit evenement

bottom of page