top of page

di 09 jan

|

Enschede

Lezing | De verborgen spirituele symboliek in de graalverhalen

Deel 3 - De spirituele boodschap van de troubadours in de Katharentijd

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Lezing   |   De verborgen spirituele symboliek in de graalverhalen
Lezing   |   De verborgen spirituele symboliek in de graalverhalen

Tijd en locatie

09 jan 2024, 20:00 – 21:30

Enschede, Lasondersingel 188, 7514 BX Enschede, Nederland

Over het evenement

Welkom bij deze extra lezing van Joost Drenthe in het kader van "De verborgen spirituele symboliek in de graalverhalen".

Wat boeit een mens toch in liederen en verhalen met thema’s die vaak al duizenden jaren doorgegeven worden en die steeds weer opnieuw als bron van inspiratie worden opgepakt?  Kennelijk vindt het aansluiting op een ander dan het verstandelijke niveau. Het raakt ons gevoel, een verlangen, een onbewust innerlijk her-kennen.

Daardoor kunnen dergelijke liederen en verhalen ons innerlijk in beweging zetten, soms ook verontrusten en ze werpen ons ook levensvragen toe waar we mee aan de gang kunnen.

De troubadour was in de middeleeuwen de rondreizende doorgever en vertolker ervan.

Een goede troubadour had een heel divers repertoire om verschillende groepen mensen wat mee te geven. Die verscheidenheid in repertoire krijgt u tijdens de lezing ook te horen, zowel in woord als in liedvorm.

Er is een boekentafel aanwezig, waar je een selectie van Graalboeken kunt vinden. Daarnaast is het net verschenen boekje van Joost Drenthe te koop voor € 10 dat de spirituele symboliek behandelt in de graalverhalen over Parcival, Arthur, Merlijn, Galahad en de troubadours.

Deel dit evenement

bottom of page