top of page

vr 12 apr

|

Arnhem

Open-inloopochtend | Esoterisch onderricht ontvangen

(Thema vanaf 11:00) Ondanks de grote verscheidenheid in de Nag Hammadi-geschriften is er toch een gemeenschappelijk kenmerk in te ontdekken: gnosis in de meest brede zin van het woord. De grote vraag is waarom juist deze geschriften destijds in het woestijnzand zijn verstopt.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Open-inloopochtend   |   Esoterisch onderricht ontvangen
Open-inloopochtend   |   Esoterisch onderricht ontvangen

Tijd en locatie

12 apr 2024, 10:00 – 12:00

Arnhem, Velperweg 58, 6824 BM Arnhem, Nederland

Over het evenement

Op vrijdagmorgen 12 april vanaf 11:00 uur gaan we in het rozenkruisbibliotheekje aan de Velperweg 58 te Arnhem, met elkaar in gesprek over het thema: Esoterisch onderricht ontvangen.

Ondanks de grote verscheidenheid in de Nag Hammadi-geschriften is er toch een gemeenschappelijk kenmerk in te ontdekken: gnosis in de meest brede zin van het woord. De grote vraag is waarom juist deze geschriften destijds in het woestijnzand zijn verstopt.

Een algemeen aanvaarde verklaring is dat monniken van het door Pachomius gestichte klooster bij Tabennisi aan de oevers van de Nijl deze bibliotheek van manuscripten begraven hebben omdat ze bang waren dat deze anders zou worden vernietigd.

We diepen dit thema uit vanaf 11:00 uur. Daarvoor ben je vanaf 10:00 uur van harte welkom om in de bieb te snuffelen of aan te schuiven aan de koffietafel voor een goed gesprek.

Toegang vrij

e-mail: arnhem@rozenkruis.nl

Dit is een initiatief vanuit Spirituele Teksten: leergang.

Deel dit evenement

bottom of page