top of page

za 09 sep

|

Rotterdam

Symposium | Het onnoembare in kunst en wetenschap

Welke verandering maakt de mensheid als geheel door en ieder individueel? Als het onnoembare vele namen heeft, wat of wie is het dan? Hoe kunnen we de onvoorstelbare grootsheid van God recht doen. Betekent dit dat vaste ideeën en oordelen worden losgelaten. Wat betekent het voor deze tijd?

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Symposium   |   Het onnoembare in kunst en wetenschap
Symposium   |   Het onnoembare in kunst en wetenschap

Tijd en locatie

09 sep 2023, 10:00 – 16:00

Rotterdam, Avenue Concordia 102, 3062 LN Rotterdam, Nederland

Over het evenement

Vanuit drie verschillende gezichtspunten, in drie lezingen zal op het thema het onnoembare in kunst en wetenschap worden ingegaan.

De drie sprekers zijn: Wil Velthuizen, Ankie Hettema en Peter Teunis.

Wim Veldhuizen

Welke verandering maakt de mensheid als geheel door en ieder individueel? Is er sprake van een innerlijke klimaatsverandering, wat zegt dat in deze tijd?

Ankie Hettema

Kunst kan de verscheidene culturele achtergronden overstijgen. Kunst kan verbindend en bewustzijnsvormend zijn. Kan de kunst in haar zoektocht naar het onvatbare, in de tijd van nu, te midden van de vele bewogenheden, nog het verschil maken? Zou zij een symbool van de hoop kunnen zijn?

Peter Teunis

Als het onnoembare vele namen heeft, wat of wie is het dan? Tijdens de lezing neemt Peter Teunis de luisteraars mee in zijn poging om de onvoorstelbare grootheid van God recht te doen. ‘Ik wil God teruggeven aan de ongelovigen.’ En dit betekent dat vaste ideeën en oordelen worden losgelaten. Wat betekent het voor deze tijd?

We nodigen u van harte uit om deel te nemen aan dit symposion.

Kosten: € 20,- ter plaatse contant te voldoen

Graag uw deelname van tevoren opgeven bij: rotterdam@rozenkruis.nl

Deel dit evenement

bottom of page