top of page

za 07 okt

|

Bergen-op-Zoom

Symposium | Opening expositie met symposion poëtische geometrie

‘Wij, speurders naar het verborgen geheimenis, weten dat in het gehele universum systeem en ordening heersen, dat het al zich voltrekt van eeuwigheid tot eeuwigheid, met behulp van onvergankelijke wetten.’ - J. van Rijckenborgh

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Symposium   |   Opening expositie met symposion poëtische geometrie
Symposium   |   Opening expositie met symposion poëtische geometrie

Tijd en locatie

07 okt 2023 10:00 – 15:00

Bergen-op-Zoom, Blauwehandstraat 21, 4611 RK Bergen op Zoom, Nederland

Over het evenement

"Wij, speurders naar het verborgen geheimenis, weten dat in het gehele universum systeem en ordening heersen, dat het al zich voltrekt van eeuwigheid tot eeuwigheid, met behulp van onvergankelijke wetten."    - J. v. Rijckenborgh

Op deze dag zullen o.a. Frits Sonnenberg, Ronald Bos en Ben Huisman ingaan op het wonder van de natuur en het grote wonder dat de mens is.

Frits Sonnenberg maakt prachtige geometrische kunstwerken. Zijn ‘Poëtische Geometrie’ zal te bezichtigen zijn in het centrumgebouw. In zijn werk maakt hij gebruik van ‘de gulden snede’, de Fibonacci reeks, ritmes en contrasten die een boeiend en verrassend resultaat opleveren. Ook haalt hij zijn inspiratie uit ‘graancirkelreconstructies’.

Ronald Bos schreef Dansen als een edelman, waarin hij vertelt over de oorsprong en betekenis van bekende logo’s en symbolen, over de onderliggende boodschap van beeldtaal.

Wat kun je leren van de zeven vrije kunsten, de zeven wereldwonderen van de antieke wereld en de zeven chakra’s? Ronald Bos zal verbindingen leggen met het werk van Frits Sonnenberg. Zijn doel is zoveel mogelijk laten zien dat er achter ogenschijnlijk bekende symbolen en (denk)beelden tijdloze wetenschap schuilgaat.

Ben Huisman maakt modellen van platonische en archimedische lichamen. Hij neemt ons stapje voor stapje mee in de beeldtaal van vormen – hoe de ene vorm uit de andere ontstaat. Er is een groot verschil, zegt hij, tussen vormen die gebaseerd zijn op het vierkant en vormen waarbij de basis een vijfhoek is.

Kosten: 20, - ter plaatse contant te voldoen, inclusief vegetarische lunch

Opgave en info: 0165-564881 / 06-20442613

De expositie zal nog twee weken na het symposion te bezichtigen zijn.

Deel dit evenement

bottom of page