top of page

ma 03 apr

|

Hoorn

Thema-avond | Film & filosofie

De film Silence of the Tides over de Waddenzee heeft meerdere raakpunten met de Hermetische principes, zoals oorzaak en gevolg, de ervaring van eenheid, alles is energie en de kracht van samenwerken! Wat zijn nu precies die Hermetische principes en waar komen ze vandaan?

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Thema-avond   |   Film & filosofie
Thema-avond   |   Film & filosofie

Tijd en locatie

03 apr 2023, 19:30 – 22:00

Hoorn, Westfriese Parkweg 3, 1625 MA Hoorn, Nederland

Over het evenement

De hoofdfilm Silence of the Tides is een cinematografisch portret gebaseerd op de continue 'ademhaling' van de Wadden, tegen een decor van licht, mist, wind, water en land. De film observeert het in- en uitademen van de getijden en de terugkerende cycli en contrasten van de natuur, het licht, het geluid en de mens.

Deze spectaculaire film over de Waddenzee heeft meerdere raakpunten met de Hermetische principes, zoals oorzaak en gevolg, de ervaring van eenheid, alles is energie en de kracht van samenwerken! Wat zijn nu precies die Hermetische principes en waar komen ze vandaan? Na een korte lezing en een introducerende animatiefilm, komen deze vragen aan bod!

Tijdens deze activiteit gaat u een spectaculaire film bekijken met een bijzonder soundscape, u hoort alle geluiden van de natuur van de Waddenzee, ook onder water! Vooraf krijgt u een korte animatie film te zien die gaat over de Hermetische principes, zij worden kort geïntroduceerd. Na afloop is er een filmgesprek in duo's aan de hand van op het filmdoek geprojecteerde stellingen. Er is gelegenheid in gesprek te gaan over de betekenis die de Hermetische principes voor u hebben en of u ze hebt kunnen herkennen in de hoofdfilm.

De regisseur Pieter-Rim de Kroon is ook aanwezig om film-technische vragen te beantwoorden.

Deel dit evenement

bottom of page