top of page

Cursus

Rozenkruis en gnosis, een innerlijke verkenning

Vanaf 5 september op diverse locaties

De cursus Rozenkruis en gnosis raakt aan gedachten en vragen die leven bij iedere mens die op zoek is naar de bron die zijn bestaan kan verklaren.

Verlangen naar kennis of gnosis kan een mens in beweging brengen. Je voelt je dan aangetrokken door iets wat nog onbekend is, iets wat onbegrensd en onmetelijk is. Tegelijkertijd voel je je erdoor naar binnen geroepen, naar de verborgen diepten van je wezen. Is daar een vast punt van waaruit die kennisdrang, die onrust ontstaat? Zo kun je een even groot mysterie in jezelf ontdekken als wat je buiten je, om je heen vermoedt. Deze ontdekking is het begin van een zoektocht, die een verlangen opwekt naar gnosis. Gnosis is dan kennis van het hart, een innerlijk herkennen, een intuïtief weten.

‘Wat speelt zich af in de wereld waarin we leven? Wat ervaren we daarvan in onszelf? Vindt daar een ontwikkeling plaats die ons echt verandert? Ervaren wij innerlijk een hogere impuls, een prikkeling tot iets nieuws, tot levensvernieuwing? Een vernieuwing die niet van buiten, maar van binnenuit komt?’

Over dit soort vragen willen we spreken in de cursus Rozenkruis en gnosis. Spreekt het je aan en wil je je hierin verdiepen, dan ben je van harte welkom. De cursus kun je volgen in een van de centra van het Gouden Rozenkruis.

Wil je je er alvast in verdiepen, dan kun je op de pagina 'e-learning' de tekst lezen en inleidende video’s bekijken.

Cursusdagen | Rozenkruis en gnosis

Programma op dinsdagavonden:

12 september: 20.00 uur

26 september: 20.00 uur

10 oktober: 20.00 uur

24 oktober: 20.00 uur

31 oktober: 20.00 uur

14 november: 20.00 uur

28 november: 20.00 uur

12 december: 20.00 uur

Kies een van de onderstaande locaties om je aan te melden.

Alkmaar

Amsterdam

Arnhem

Bergen op Zoom

Doornspijk (Noverosa)

Eindhoven

Enschede

Groningen

Haarlem

Hilversum

Hoorn

Maastricht

Rotterdam

Utrecht

Cursusdagen | Rozenkruis en gnosis

Programma op vrijdagochtenden:

Cursusdagen:

15 september: 10.00 uur

29 september: 10.00 uur

13 oktober: 10.00 uur

27 oktober: 10.00 uur

3 november: 10.00 uur

17 november: 10.00 uur

1 december: 10.00 uur

15 december: 10.00 uur

Kies een van de onderstaande locaties om je aan te melden.

Alkmaar

Arnhem

Bergen op Zoom

Doornspijk (Noverosa)

Eindhoven

Rotterdam

Overzicht van de thema's per bijeenkomst:

Bijeenkomst 1: De verbinding tussen Rozenkruis en Gnosis.

Gnosis schenkt ons inzicht in het mysterie van het leven. Als we ons openstellen voor haar verhelderend licht, zien we de weg voor ons.

 

Bijeenkomst 2: Een onsterfelijk beginsel in de mens

Wij zijn als sterfelijke mensen verbonden met het vergankelijke, aardse leven. Maar via de geestvonk zijn we verbonden met het onvergankelijke leven.

Bijeenkomst 3: De innerlijke roep en opdracht van de mens De opdracht vervullen kan door: liefde die verlossing mogelijk maakt, kennis die een licht op het pad is en daad die het proces naar vrijheid realiseert.

Bijeenkomst 4: Mens en microkosmos Er is een ander leven dat ons aanraakt en heel dichtbij is, het is om én in ons: het is om ons als microkosmos en in ons als geestvonk.

 

Bijeenkomst 5: Een geopend hart Een hart dat geopend is voor de gnosis is een stil geworden hart. In zo’n hart kan de roep weerklank vinden.

 

Bijeenkomst 6: Nieuw denken Wil een ziel werkelijk leven gaan, dan heeft zij een veld nodig waarin zij ademen kan en bewustzijn kan verkrijgen.

 

Bijeenkomst 7: Realisatie in het hier en nu In het licht van de gnosis kunnen we door éénpuntige gericht te zijn op ons nieuwe levensdoel, leven zonder strijd én innerlijke harmonie bewaren.

 

Bijeenkomst 8: Het pad van transfiguratie Transfiguratie is een proces van verandering van de aardse naar de goddelijke mens, van de sterfelijke naar de onsterfelijke ziel.

 

Afsluitende bijeenkomst

en afsluitende bijeenkomst zal op een zondag in januari 2024 plaatsvinden op het landgoed Renova te Bilthoven en duurt van 10.30 tot 16.00 uur. Er wordt voor een vegetarische lunch gezorgd.

Voor meer informatie: 023 - 518 61 85 tijdens kantooruren di t/m do of stuur je vraag naar: info@rozenkruis.nl

bottom of page