top of page

18 oktober   |   diverse locaties

20220716_160434.jpg

Thema-avond

6 februari   |   20.00 uur

De dynamiek van de stilte

Hoe beweeg je van het uiterlijke naar het onzichtbare, innerlijke leven?

Een werkelijke ontmoeting verandert iets in je. Wandelen in een prachtig natuurgebied, onder een wolkeloze hemel, ordent je gedachten. Lopen langs de vloedlijn… golven die af en aan rollen, laten het onvermijdelijke ritme van het leven voelen. De zang van een merel maakt gelukkig. De avondstilte die indaalt in de natuur geeft rust.

 

Een echte ontmoeting kenmerkt zich door wederzijds vertrouwen en openheid. Een bereidheid tot aandacht voor de ander. Een goed gesprek heeft dan een eigen soort stilte, een stilte van welwillendheid, waarin een afwisselend spel van luisteren en mededeelzaamheid ontstaat. Een andere kijk op de dingen breekt plotseling tijdens zo’n gesprek open. Een gedachte of gevoel verschuift naar een ruimer gebied. Het is niet meer alleen van jou. En misschien herinner je je een moment van ‘stil staren’, zomaar, in de nachthemel of gewoon door het raam naar buiten waarin je dichtbij jezelf iets heiligs ervoer.

 

Een ontmoeting is mogelijk wanneer je de aanwezigheid van de ander of het andere erkent. De natuur en de ander zijn zichtbaar en dus makkelijk te erkennen. Dat ligt anders bij ‘het onbeweeglijke’ dat in je hart aanwezig is. Het zaad van de Ene, de ziel, is onzichtbaar.

 

Hoe beweeg je nu toch van het uiterlijke naar het onzichtbare, innerlijke leven?

 

 

Wil je je hier samen met mensen die aangesloten zijn bij het Gouden Rozenkruis in verdiepen, dan ben je van harte welkom bij deze thema-avond.

Kies hier een locatie om je aan te melden:

 

Alkmaar: 6 februari, 20.00 uur

Amsterdam: 6 februari, 20.00 uur

Anrhem: 6 februari, 20.00 uur

Bergen op Zoom: 6 februari, 20.00 uur

Eindhoven: 6 februari, 20.00 uur

Enschede6 februari, 20.00 uur

Haarlem: 6 februari, 20.00 uur

Hilversum: 6 februari, 20.00 uur

Hoorn: 6 februari, 20.00 uur

Maastricht: 6 februari, 20.00 uur

Rotterdam: 6 februari, 20.00 uur

Utrecht: 6 februari, 20.00 uur

Datum volgende thema-avonden:

7 mei

4 juni

5 november

3 december

bottom of page