top of page

Open inloop

Thema eerstvolgende open inloop:

Verwondering en eenvoud

De bron van het ene ware leven is liefde. De liefde brengt de volheid van het leven. Om het waarachtig te leven moet je leren liefhebben.

Laat het leven vrij stromen vanuit zijn verheven bron, de Liefde.

Beinsa Doun

Hoe kunnen we de bron van leven, van liefde, vrij laten stromen? Hoe kunnen we ons ermee verbinden? Daarvoor zijn er een aantal dingen nodig. Ten eerste vraagt het verwondering. Verwondering over het leven zelf, over de wereld om ons heen, het universum. Verwondering over wie wij zijn en waar wij heen gaan. Vanuit deze verwondering kunnen we onszelf en de wereld met een onderzoekende, nieuwsgierige blik tegemoet treden. Ten tweede is nodig dat we ‘eenvoudig’ zijn, dat ons hart ‘eenvoudig’ is, en dat is het als het hart zich ontvouwt in het Ene, stralend vanuit het Ene en niet vanuit de meervoudigheid van de woelingen die wij zo goed kennen vanuit onze dagelijkse realiteit. Wanneer we trouw blijven aan onszelf, onszelf dus niets voorhouden, maar in verwondering en eenvoud blijven onderzoeken, naderen we de bron van het ene ware leven.

Regelmatig staan de deuren van de centra van het Rozenkruis voor je open. Voel je vrij om binnen te komen en kennis te maken. Elke maand zal er kort een thema toegelicht worden waarover van gedachten gewisseld kan worden.

 

Dit maandthema is hetzelfde als van de online open avonden die steeds aan het begin van de maand te volgen zijn. Wil je hier meer over weten, klik hier.

 

Wil je meer verdieping over het thema, dan ben je ook van harte welkom op een bezinning in de tempel. Wil je hier meer over weten, klik hier.

De gesprekken op de open inloop zullen telkens op een vrijdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur of zaterdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur plaatsvinden.

 

De open inloop wordt op de onderstaande locaties gehouden:

Klik op de plaatsnaam om de adresgegevens van de locatie te vinden.

Aanmelden van tevoren is niet persé nodig, maar wordt wel gewaardeerd.

Alkmaar: 17 februari: 10.00 - 12.00 uur

Arnhem: 17 februari: 10.00 - 12.00 uur

Bergen op Zoom: 17 februari: 10.00 - 12.00 uur

Bergen op Zoom: 25 februari: 14.00 - 16.00 uur

Hilversum: 17 februari: 10.00 - 12.00 uur

Hilversum: 18 februari: 14.00 - 16.00 uur

Maastricht: 11 februari: 13.00 - 16.00 uur

Maastricht: 4 maart: 13.00 - 16.00 uur

bottom of page