top of page

Open inloop

Thema eerstvolgende open inloop:

Een stille wens naar een eenvoudiger leven

In de huidige tijd ervaren velen van ons angst om het bestaan. Met name onder jonge mensen is er het verschijnsel van fear of missing out, de angst om mis te lopen, bijvoorbeeld een concert, of een bericht op de telefoon. Velen van hen worstelen met de druk om een succesvolle loopbaan te hebben, mee te kunnen komen en erbij te horen. Doordat er voortdurend de mogelijkheid is met elkaar te communiceren via internet, telefoon en social media, en door de toegenomen prestatie-eisen, ervaren steeds meer mensen dat ze onder grote druk staan. Ook is de samenleving in de afgelopen eeuwen steeds complexer geworden en niet meer voor iedereen te volgen.

 

Wellicht herken je de stille wens om eenvoudiger te gaan leven, meer in contact met de natuur op bijvoorbeeld een afgelegen plek in Scandinavië. Op internet zijn veel inspirerende video’s te zien van mensen te vinden die deze levensstijl hebben aangenomen. En ook in de periode van de afgelopen jaren waarin veel activiteiten tijdelijk niet mogelijk waren, kwamen veel mensen tot het verlangen om het voortaan rustiger aan te gaan doen en tevreden te zijn met minder. Toch is de levenspraktijk weerbarstig en voordat je het weet, ben je weer opgenomen in de drukte van alledag. Er lijkt geen ontsnappen aan, want we moeten ook rond kunnen komen om in ons levensonderhoud te voorzien.

 

Is werkelijke vrijheid, rust en geluk in onze tijd dan wel mogelijk?

 

De Libanese auteur Mikhaïl Naimy vergelijkt in zijn ‘Boek van Mirdad’ het wentelende wiel van de tijd als volgt met de in rust zijnde as:

 

Het wiel van de tijd wentelt, maar zijn as is immer in rust. God is de as van het wiel van de tijd. Hoewel alles rondom hem wentelt in tijd en in ruimte, is hij altijd tijdloos, ruimteloos en in rust. Ofschoon alles uitgaat van zijn woord, is zijn woord tijdloos en ruimteloos als hij. In de as is alles vrede. Op de velg is alles in hevige beroering. Waar zou u liever willen zijn?

Regelmatig staan de deuren van de centra van het Rozenkruis voor je open. Voel je vrij om binnen te komen en kennis te maken. Elke maand zal er kort een thema toegelicht worden waarover van gedachten gewisseld kan worden.

 

Dit maandthema is hetzelfde als van de online open avonden die steeds aan het begin van de maand te volgen zijn. Wil je hier meer over weten, klik hier.

 

Wil je meer verdieping over het thema, dan ben je ook van harte welkom op een bezinning in de tempel. Wil je hier meer over weten, klik hier.

De gesprekken op de open inloop zullen telkens op een vrijdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur of zaterdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur plaatsvinden.

 

De open inloop wordt op de onderstaande locaties gehouden:

Klik op de plaatsnaam om de adresgegevens van de locatie te vinden.

Aanmelden van tevoren is niet persé nodig, maar wordt wel gewaardeerd.

Alkmaar: 16 juni: 10.00 - 12.00 uur

Arnhem: 16 juni: 10.00 - 12.00 uur

Bergen op Zoom: 24 juni: 14.00 - 16.00 uur

Hilversum: 16 juni: 10.00 - 12.00 uur

Maastricht: 3 juni: 13.00 - 16.00 uur

Maastricht: 17 juni: 13.00 - 16.00 uur

Maastricht: 1 juli: 13.00 - 16.00 uur

Rotterdam: 2 juni: 10.00 - 12.00 uur

Rotterdam: 17 juni: 14.00 - 16.00 uur

bottom of page