top of page

Open inloop

Thema eerstvolgende open inloop

in de maand april:

Het universele in ieder mens

20210916_165254.jpg

Het universele is in ieder mens aanwezig. Als we ons op dat universele richten, zullen we het ook steeds meer herkennen in anderen. Dat gezamenlijke universele maakt dat we een diepe verbinding ervaren met al die anderen. Dat is iets nieuws, want normaliter voelen we ons juist gescheiden van anderen doordat onze individualiteiten voorop staan. Onze eigenheden en verschillen worden vaak uitvergroot. Onze tegenstrijdige belangen en behoeften zorgen zo voor veel conflicten, zowel kleine als grote. Een beetje wrang maar wel waar is, dat aan al die strijd ooit een einde komt, omdat alles op een of ander moment eindigt in deze wereld van de tijd.

 

Maar er is iets ongelooflijk belangrijks gebeurd als je gaat verlangen naar een uitweg uit deze strijd. Als je gaat verlangen naar werkelijke vrede. Als je zoekt naar oplossingen voor al die onrust in je en in de wereld. Als je hunkert naar werkelijke rust. Als je verlangt naar manieren om jaloezie en haat uit te bannen. Als je uitziet naar werkelijke liefde.

 

In dit verlangen open je je voor een nieuwe realiteit; je wordt als het ware wakker en ziet met nieuwe ogen. Het universele ontwaakt en geeft een diep gevoel van rust, vrede en liefde. In die ervaring lossen alle verschillen op.

Regelmatig staan de deuren van de centra van het Rozenkruis voor je open. Voel je vrij om binnen te komen en kennis te maken. Elke maand zal er kort een thema toegelicht worden waarover van gedachten gewisseld kan worden.

 

Dit maandthema is hetzelfde als van de online open avonden die steeds aan het begin van de maand te volgen zijn. Wil je hier meer over weten, klik hier.

 

Wil je meer verdieping over het thema, dan ben je ook van harte welkom op een bezinning in de tempel. Wil je hier meer over weten, klik hier.

De gesprekken op de open inloop zullen telkens op een vrijdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur of zaterdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur plaatsvinden.

 

De open inloop wordt op de onderstaande locaties gehouden:

Klik op de plaatsnaam om de adresgegevens van de locatie te vinden.

Aanmelden van tevoren is niet persé nodig, maar wordt wel gewaardeerd.

Arnhem:

19 april: 10.00 - 12.00 uur

Hilversum:

19 april: 10.00 - 12.00 uur

 

Maastricht:

6 april: 13.00 - 16.00 uur

20 april: 13.00 - 16.00 uur


Rotterdam:

19 april: 10.00 - 12.00 uur

20 april: 14.00 - 16.00 uur

​​​

Volgende data open inloop:

Vrijdagochtend:

17 mei

21 juni

13 september

zaterdagmiddag:

18 mei

22 juni

14 september

bottom of page